poniedziałek, 27 lutego 2012

pasta z suszonych pomidorów




W wersji imprezowej - na krakersach, w wersji domowej - na kanapkach. Suszone pomidory uwielbiam, przypominają mi lato nawet w najokropniejszą zimową śnieżycę (tak było tym razem, zrobiłam ją, zapakowałam do pudełka, poszłam do Kasi Pe i zaczęła się największa śnieżyca tej zimy). Mam nadzieję, że gdy ją zrobicie dzisiaj, zima jednak nie wróci, choć mój termometr zatrzymał się niebezpiecznie blisko zera...



 POTRZEBNE:
* pół słoiczka suszonych pomidorów w oleju (bez obaw, drugie pół się nie zmarnuje - klik),
* dwa twarożki śmietankowe, takie kanapkowe,
* papryka czerwona,
* pietruszka, szczypiorek, rzeżucha lub inna zielenina,
* sól, pieprz.

ZROBIĆ, CO NASTĘPUJE:
1. Pomidory pokroić drobniutko lub zmiksować w blenderze, dodać serek.
2. Paprykę pokroić, też drobniutko (ale lepiej już nie miksować).
3. Posiekać zieleninę, wymieszać wszystko i doprawić.
4. Posmarować, co tam chcecie. Wystarczy na dużą paczkę krakersów.

2 komentarze:

  1. super pomysl. zapisuje do zrobienia na kolejna impreze:) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. No proszę, miła alternatywa do żółtego sera z czosnkiem na krakersach ;).
    A do pasty z suszonymi pomidorami i serkiem dodaję też makrelę :)

    OdpowiedzUsuń

Durszlak.pl