środa, 28 grudnia 2011

zapiekane bułeczki

Szybkie zapiekanki, bardzo proste, na które przepis znalazłam parę tygodni temu tu, a zrobiłam je dla chłopaków na próbie zespołu (w ramach przekupienia, żeby dalej ciężko pracowali). Wykorzystałam białą "domową" kiełbasę zapakowaną przez mamę i jajka z ekologicznej hodowli. Szczypiorek, niestety, pędzony, ale cóż zrobić o tej porze roku.




POTRZEBNE:
* duże, pszenne bułki,
* po jednym jajku na każdą bułkę,
* szynka, kiełbasa lub inne mięsko,
* szczypiorek w dużych ilościach,
* ser do posypania,

* piekarnik.









ZROBIĆ, CO NASTĘPUJE:

1. Wydrążyć bułki, lub "uklepać" w nich miąższ.
2. Do środka napakować mięso (kiełbasa będzie lepsza podsmażona).
3. Do każdej bułki wbić jajko, posypać szczypiorkiem i serem.
4. Zapiec w piekarniku, aż ser się przypiecze, a jajko zetnie.





4 komentarze:

  1. Pycha! polecam też tost z jajkiem w środku :)

    OdpowiedzUsuń
  2. tak - oko cyklopa:)już drugi raz pojawia się w komentarzach, chyba doczeka się swojego posta:)

    OdpowiedzUsuń

Durszlak.pl