Szybkie zapiekanki, bardzo proste, na które przepis znalazłam parę tygodni temu tu, a zrobiłam je dla chłopaków na próbie zespołu (w ramach przekupienia, żeby dalej ciężko pracowali). Wykorzystałam białą "domową" kiełbasę zapakowaną przez mamę i jajka z ekologicznej hodowli. Szczypiorek, niestety, pędzony, ale cóż zrobić o tej porze roku.
POTRZEBNE:
* duże, pszenne bułki,
* po jednym jajku na każdą bułkę,
* szynka, kiełbasa lub inne mięsko,
* szczypiorek w dużych ilościach,
* ser do posypania,
* piekarnik.
ZROBIĆ, CO NASTĘPUJE:
1. Wydrążyć bułki, lub "uklepać" w nich miąższ.
2. Do środka napakować mięso (kiełbasa będzie lepsza podsmażona).
3. Do każdej bułki wbić jajko, posypać szczypiorkiem i serem.
4. Zapiec w piekarniku, aż ser się przypiecze, a jajko zetnie.
Fajny pomysł:)
OdpowiedzUsuńdzięki, choć nie mój:)
OdpowiedzUsuńPycha! polecam też tost z jajkiem w środku :)
OdpowiedzUsuńtak - oko cyklopa:)już drugi raz pojawia się w komentarzach, chyba doczeka się swojego posta:)
OdpowiedzUsuń